Kajak 您所在的位置:网站首页 kajak peddels Kajak

Kajak

2023-01-08 02:36| 来源: 网络整理| 查看: 265

Kajakken is een buitenactiviteit vol spanning en avontuur. Het is als een aandoening die op elke geografische locatie kan worden gevonden. Deze activiteit bestaat al eeuwen en is afgeleid van de Eskimocultuur.

De vorm van de PFD bepaalt de manier waarop hij je laat drijven. De positie van het flotatieschuim op het lichaam zorgt ervoor dat het ondergedompeld is, waardoor het kan worden opgetild. Schuim dat tijdens het zwemmen boven de waterlijn blijft drijven, drijft je niet, hoewel wat vulling op de schouders geweldig kan zijn als je op reis bent.

De belangrijkste kajakmethodes voor peddelaars zijn voor elke watersituatie hetzelfde: activeer de core en stabiliseer de (buik)spieren, en duw dan je peddel terug weg van het lichaam rond de schouder, terwijl je terug naar het lichaam trekt met behulp van de borst, core en armspieren.

Voor peddelen in rivieren zullen we echter verschillende manoeuvreertechnieken bespreken om beginners te helpen zich veiliger te voelen bij het peddelen in stroomversnellingen en stromingen.

Elke peddelslag vereist een goede grip, knokkels naar binnen en handen op schouderbreedte uit elkaar en in een gecentreerde positie.

Peddelen in een kajak

Bij het kajakken is het belangrijk om goede peddeltechnieken onder de knie te krijgen. Om de meest efficiënte en effectieve peddelslag voor een kajak, moet u weten hoe u uw lichaam op de juiste manier kunt gebruiken om uzelf in de cockpit van de kajak te positioneren.

In dit artikel zullen we de vier sleutelposities zien die deel uitmaken van een succesvolle kajakpeddelslag: de hoge steunpositie, naar voren reiken, draaien en vegen. Elk van deze posities draagt ​​in hoge mate bij aan het maken van een sterke en snelle kajakpeddelslag.

Voordat we ingaan op elk van deze posities, laten we eerst een overzichtsafbeelding bekijken waarin ze allemaal samen worden weergegeven:De vier sleutelposities waaruit een goede kajak bestaat peddeltechniek zijn:

Hoge beugelpositieBereikNaar vorenSpilVegen

De hoge steunpositie is geweldig om jezelf schrap te zetten op een kajak en dit wordt gedaan door iets naar voren te leunen. Door de helling aan de voorkant van de kajak bent u zich meer bewust van wat er voor u ligt, waardoor potentiële obstakels beter kunnen worden beoordeeld. Door deze helling kan uw peddelblad ook dichter bij het middelpunt het water in gaan, waardoor het gemakkelijker wordt om na elke slag in die diepe vangst te trekken.

De reach forward positie wordt gebruikt om je uit te strekken over je kajak. Het voegt kracht en lengte toe aan uw slag door uw arm zo ver mogelijk te verlengen tijdens de hele peddelbeweging voordat u begint met de trekfase (de achterwaartse duw).

Zorg ervoor dat u op geen enkel punt buigt wanneer u naar voren reikt. Er moet altijd een rechte lijn worden gevolgd vanaf de achterkant van je hoofd door je ruggengraat, stuitje en benen naar je voeten.

Deze positie is geweldig om snel te bewegen op vlak water of in woelige omstandigheden, omdat je hierdoor meer kracht achter elke slag kunt zetten.

De draaipositie wordt bereikt door het grootste deel van uw gewicht naar één kant te verplaatsen, zodat u snel kunt manoeuvreren in krappe ruimtes of gemakkelijker obstakels kunt ontwijken. Het geeft je ook een breder perifeer zicht, waardoor het de bijnaam 'het arendsoog' krijgt. Pas echter op dat u niet te ver voorover leunt, want dan zou u het evenwicht verliezen.

De sweep-positie wordt meestal gebruikt bij het nemen van bochten of het vertragen.

Door tijdens de terugkeerfase van uw peddelslag achteruit door het water te vegen (achteruit trekken), vertraagt ​​u uw kajak en komt deze in een betere positie voor het navigeren door bochten en obstakels. Het geeft je ook meer houvast van achteren, zodat je je peddelblad indien nodig uit het water kunt halen.

Kajak peddeltechnieken

De meeste gevorderde peddelaars beheersen op een of ander moment alle vier de posities zonder het zelfs maar te beseffen, want door deze houdingen correct te combineren binnen één soepele cyclus van elke slag, krijg je een peddelbeweging die natuurlijk vloeit en snel reizen mogelijk maakt.

Kajakken gaat niet alleen over vooruit gaan - er zijn veel manoeuvres naast alleen eenvoudige bewegingen - maar één ding tegelijk. Als je eenmaal onder de knie hebt hoe je je kajak efficiënt kunt verplaatsen met goede peddeltechniek, wees dan vrij om te experimenteren met andere manoeuvres, zoals het rechte-stevenroer en het boegroer.

Bij het peddelen moet je bovenlichaam min of meer in balans zijn met je onderlichaam.

Je armen zijn erbij betrokken, maar ze doen niet al het werk! Het zwaartepunt (CoM) is de gemiddelde locatie van het gewicht wanneer u stilstaat op een object (waardoor het een "punt" wordt, ook al is het misschien geen punt).

Als u bijvoorbeeld een gewicht van één pond op elke hoek van een achtbaanwagen plaatst en in het midden gaat zitten, zult u merken dat de CoM ergens in de buurt is waar u zit - en als u naar de ene of de andere kant duwt, is dat omdat er meer gewicht aan die kant is.

Een goede kajakker balanceert zijn/haar CoM over zijn/haar voeten om het evenwicht tijdens de kajak te behouden.

Kajak Peddelen Techniek

Je past constant je lichaamshouding aan om je evenwicht te bewaren - zoals wanneer je op een motor zit (tenminste, we hopen dat je dat doet!).

Dit is wat er gebeurt met een slechte lichaamshouding: als je te ver naar voren leunt, of zelfs rechtop zit zonder rugsteun, zul je het erg vermoeiend vinden om te peddelen! Als u te ver naar achteren leunt, wordt uw boot plotseling gemakkelijk te kantelen (tippy). Zie de "voorkant, achterkant en midden" poster hieronder.

Een goede manier om de controle te behouden is door net achter de verticale lijn door de CoM te gaan zitten. Dit zorgt voor een juiste aanpassing van de balans door van links naar rechts of van voren naar voren te leunen zonder achterover of naar voren te kantelen.

Kajakken is een spel dat nieuwelingen kan verleiden tot valse gevoelens van veiligheid en zekerheid. Elke keer dat u op het water doorbrengt, is uiterst riskant vanwege de mogelijkheid van plotselinge veranderingen in de omstandigheden.Het oefenen en verbeteren van peddelvaardigheden helpt je om voorbereid te zijn op onverwachte veranderingen die het weer en het water je kunnen doen toeslaan.

Naarmate je peddeltechniek verbetert en je meer zelfvertrouwen krijgt, kun je uitdagingen aangaan bij het omgaan met het ongeplande en onverwachte.

Deze vaardigheid stelt je in staat om anderen te helpen in geval van nood. Er is een goede kans dat iemand - misschien is elke persoon in uw groep een beginneling die de kunst van het peddelen als een professional nog niet heeft geleerd.

Hier is een goede instructievideo die je kunt bekijken en meer kunt vinden over kajakpeddeltechnieken en -trucs:

Gerelateerde berichten:Zwaar vissen: 11 beste hengels en molens voor grote vissen 202216 Beste kajak voor beginners 2022 - Kajakavonturenuitrusting15 Beste Baitcasting-reel onder $ 100 2022 - Verbeter uw ...17 beste trollingmolens 2022 - Geniet van je visavontuur17 Beste opblaasbare kajak 2022 - rivieren, meren en open zeeënKano versus kajak: verschillen en voordelen die u moet weten


【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有